Zo kies je de juiste fiets-gps


Zo kies je de juiste fiets-gps

Ben je de platge(t)reden paden beu? Wil je wel eens een ander stukje van het land verkennen op twee wielen? Een fiets-gps is daar het ideale hulpmiddel voor. Wij helpen je alvast op weg naar het juiste model!

Voor de recreatieve fietser

Hou je van ontspannende, zomerse ritjes aan een gezapig tempo, zodat je optimaal van de mooie omgeving kunt genieten? Dan ben je het best gebaat met een eenvoudig, laagdrempelig toestel. Vaak bevat zo’n gps al vooraf opgeladen kaarten, zodat je meteen op weg kunt. Je hoeft enkel je gewenste afstand en locatie in te voeren, en je gps goochelt meteen een aantal kant-en-klare alternatieven uit zijn hoed. Zo houdt niets je nog tegen om een ritje te maken!

 

Onze tip? De Garmin Edge Touring, een gebruiksvriendelijk gps-toestel met vooraf geladen fietskaart van heel Europa.

Voor de fanatieke wielrenner

Ben je eerder van het atletische type, dat geen enkel vrij moment op de trappers voorbij laat gaan? Dan stippel je je trajecten beter uit met een fiets-gps specifiek voor sportief gebruik. Dat wil zeggen: een model met meer mogelijkheden om je persoonlijke records bij te houden, je prestaties te analyseren en je conditie te verbeteren. Deze modellen hebben extra geheugen beschikbaar om zelf een groot aantal kaarten en routes op te laden.

 

Onze tip? De Polar V650, de ideale fietscomputer voor toegewijde fietsers die elk aspect van hun training in kaart willen brengen.

Voor de sportieve duizendpoot

Spring je na het fietsen met gemak nog even in het zwembad voor een kilometer crawl of in je loopschoenen voor een halve marathon? Kies dan voor een multifunctioneel sporthorloge. Met je persoonlijke trainer om je pols en je smartphone op zak kun je al je sportieve prestaties meteen registreren en vergelijken. Met je eigen records én die van anderen. Tegenwoordig vind je deze uurwerken ook met een stijlvolle, klassieke look, zodat ze een vast onderdeel van je dagelijkse outfit worden.

 

Onze tip? De Garmin Fenix 3, een multifunctionele trainingsbuddy met ingebouwd kompas, barometer en hoogtemeter.

Klaar om je keuzes te maken?

Bedenk dan nog even dat we de laatste jaren de scheidingslijn tussen verschillende types gps-toestellen steeds meer zien vervagen. Dankzij technologieën als Garmin ActiveRouting hoef je niet langer een aparte fiets- of wandel-gps aan te schaffen: de kaart past zich namelijk aan naargelang het vervoermiddel dat je gebruikt. Denk dus vooraf goed na over de toepassingen waarvoor je het toestel wil gaan gebruiken en stem je aankoopbeslissing daar op af.