Het Bike Atelier: een tweede thuis voor je fiets


Het Bike Atelier: een tweede thuis voor je fiets

Een goede fiets kopen is één zaak, het onderhoud is een ander paar mouwen. Er zijn onderhoudswerken die je perfect zelf kan doen, terwijl je sommige ingrepen beter aan de experts overlaat. Aan Koen Maho, afdelingsverantwoordelijke van het Bike Atelier, bijvoorbeeld.

Onderhoud en advies

Koen Maho: “Het Bike Atelier is meer dan een fietsherstellingsdienst. Je kan bij ons terecht voor het onderhoud van je racefiets of mountainbike én professioneel (aankoop)advies. Onze specialisten zijn fietsliefhebbers in hart en nieren. Elk stukje materiaal op de werkplaats, testen we zelf op voorhand uit.”

Doe-het-(niet)-zelf

Een fitte fiets kweek je in eerste instantie thuis in de garage, maar zodra er schroevendraaiers en tangen bij komen kijken, verwijst Koen liever door naar het Bike Atelier: “Het onderhoudsschema van een mountainbike is heel anders dan dat van een stads- of racefiets. Laat je fiets regelmatig nakijken om grote brokken en hoge kosten te vermijden. Zo garandeer je hem een langer leven en behoud je de (rij)kwaliteit.”

Onderhoud van stuur tot achterwiel

Als je een fiets koopt bij A.S.Adventure, heb je recht op twee gratis onderhoudsbeurten, of het nu een mountainbike, racefiets of stadsfiets is. “Na de eerste maand gaan we na of alle onderdelen goed op elkaar en op jouw fietsstijl zijn afgestemd. Versnellingen en remmen worden nagekeken, wielen worden gecheckt op eventuele krommingen ...”, legt Koen uit. “Een half jaar na aankoopdatum maken we alle onderdelen van je fiets schoon en alles wordt opnieuw gesmeerd. Fietsen die wekelijks een pak modder en stof tussen de tanden krijgen, moeten veel frequenter op de behandeltafel. Dan is een maandelijks onderhoud geen overbodige luxe.”

Meer weten over het Bike Atelier? Klik hier!